Frangipane taart met peren

Ingrediënten voor het deeg:

125 gram witte basterdsuiker
125 gram ongezouten roomboter
1 ei maat L
250 gram bloem
5 gram bakpoeder
3 gram zout

Ingrediënten voor de vulling:

100 gram amandelmeel
80 gram zachte boter
100 gram fijne kristalsuiker
30 gram bloem
2 eieren
mespuntje zout
4 à 5 middelgrote en rijpe peren (bijvoorbeeld conference)

Ingrediënten voor de garnering:

2 à 3 eetlepels abrikozenjam zonder stukjes

Extra nodig:
taartvorm met losse bodem van 27 centimeter

Bereidingswijze van het deeg:

Meng de suiker met de bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker. Laat de machine dit al eens door elkaar roeren. Voeg nu de boter en het losgeklopte ei toe. Laat de machine mengen tot je deeg zich zet en dus 1 geheel wordt. Haal het uit de kom en kneed het kort en lichtjes door met de hand. Verpak het deeg in plastic folie en laat het nu even rusten in de koelkast.

Bereidingswijze van de vulling:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Neem je handmixer of keukenmachine met de garde. Meng het amandelmeel met de bloem, de suiker en het snufje zout. Roer even kort door. Voeg de boter en de eieren toe. Laat de machine of handmixer nu zo lang mengen tot je een mooi egaal beslag hebt. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een mooie ronde lap van ongeveer 3 à 4 mm dikte. Rol het deeg op je deegrol en leg het deeg in de bakvorm. Bekleed de randen mooi en rol met de deegrol het overtollige deeg netjes af. Neem het frangipane beslag en leg het in de vorm. Met een kleine spatel of lepel verdeel je het beslag mooi egaal over de bodem. Schil de peren, snijd ze midden door in de lengte en verwijder het klokhuis. Draai de peer om en snijd hem in reepjes. Leg de halve gesneden peer met behulp van een paletmes of schilmes met de bolle kant naar boven in het beslag. Ik heb in het midden nog een halve peer gelegd omdat ik dit mooi vond. Bak de taart af in 45 minuten.

Laat de taart na het bakken een 10 minuutjes in de vorm zitten. Daarna ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster. Verwarm de abrikozenjam en leg een kwastje klaar. Smeer de peren en de taart volledig in met de warme abrikozenjam. Dit is heel lekker voor de smaak maar voorkomt ook het uitdrogen van de taart. Je taart krijgt een mooie glans.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten