Drie Koningentaart

Ingrediënten:

2 pakjes bladerdeeg van 32 cm doorsnede
150 gr echte boter
150 gr poedersuiker
150 gr amandelpoeder
100 gr ei
40 gr bloem
snuf zout
75 gr banketbakkersroom
1 amandel of koffieboon
1 quiche vorm van 25 cm doorsnede

1 extra ei om te doreren en te plakken

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte. Meng de boter, poedersuiker, amandelpoeder, bloem, eieren en het zout in de keukenmachine. Laat deze goed draaien tot je een smeuïg geheel hebt. Voeg hier 75 gr banketbakkersroom aan toe en meng kort door. Zet dit even aan de kant.

Vet je bakvorm in met boter. Neem een vel bladerdeeg en leg dit in de vorm. Zorg dat je bladerdeeg overal mooi verdeeld is en druk de randen aan. Laat het overtollige bladerdeeg nog even hangen. Verdeel het amandelbeslag in de vorm. Leg ergens in de vulling (langs de rand) de amandel of koffieboon.Neem nu het extra ei en splits dit. De eidooier klop je los met een klein scheutje melk. Het eiwit klop je ook even los. Neem een kwast en het eiwit en smeer hiermee de binnenkant van de randen in. Leg het 2de vel bladerdeeg erop. Rol met een deegrol de randen mooi af. Duw nu met je duimen de randen iets aan en naar onder. Neem het los geklopte eigeel en doreer hiermee de taart. Bak de taart af in 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Haal de taart na het bakken meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

Strooi eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker langs de randen van de taart.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten