Dikke gist pannekoeken

Ingerdiënten voor ca. 4 à 5 grote pannekoeken:

500 gram bloem
3 eieren
50 gram suiker
20 gram verse gist of 11 gram droge gist
350 ml Lauwe melk
1 zakje vanillesuiker

Werkwijze:

Meng alle ingerdiënten (behalve de melk) in de kitchenaid en laat even mengen. Voeg dan de melk beetje voor beetje toe en laat draaien. Let op, het deeg moet stevigheid behouden en mag niet loperig worden.
Laat 1 à 1.5 uur rijzen.
Neem met een pollepel deeg uit de kom en bak de pannekoeken. Tijdens het bakken kun je appeltjes of kersen toevoegen als je dat wilt. Bak ze om en om goudbruin en serveer met suiker of stroop.

Je kan ook als je wilt fruit toevoegen zoals kersen en appeltjes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten