Daging smoor

Ingredi├źnten:

1 kg rundvlees(ik heb runder stoofvlees gebruikt)
3 teentjes geperste knoflook
3 uien(gesnipperd)
100 ml ketjap manis
1 runderbouillonblokje
2 el licht bruine basterdsuiker
700ml water
snufje nootmuskaat

Werkwijze:
Snipper de uien en pers de knoflook. Verhit wat olie of boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en de suiker toe. Roer het geheel goed door tijdens het bakken. Blus af met de ketjap en voeg het water en het bouillonblokje toe. Roer door en leg de deksel op de pan en laat het nu op een zacht vuurtje sudderen. Hoe langer het suddert des te lekkerder de smoor gaat worden. Roer af en toe eens om en zorg ervoor dat het vlees niet droog komt te staan. Door dat er suiker is toe gevoegd en ketjap ook zoet is, is de kans op verbranden groter dan bij gewoon stoofvlees. Voordat je het vlees serveert bind je de saus nog even zodat hij dikker wordt.

De boontjes:
1 Zak boontjes schoonmaken en koken zoals je altijd doet. Wanneer ze gaar zijn laat je ze uitlekken in een vergiet. Doe een klontje boter in de pan en fruit de gesnipperde sjalot en 1 teentje knoflook uit geperst aan. Voeg de boontjes toe en kruid met peper, zout en gember.

Serveer alles samen met rijst naar keuze.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten