Chocobommen

Voor ongeveer 12 tot 15 stuks

Ingrediënten voor de cupcakes:

150 gr zachte boter
150 gr Suiker
1 Snufje zout
Vanille extract
2 Eieren (kamertemperatuur)
160 gr Bloem
30 g Cacaopoeder
½ TL Bakpoeder
¼ TL Natrium bicarbonaat
Een beetje melk eventueel (kamertemperatuur)

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

1/2 liter melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr chocolade in stukjes
50 gr chocolade puddingpoeder ( Imperial of custard )
Je houdt nog pudding over, die mag je zo opeten 😀

Ingrediënten voor de topping:

200 ml room
400g pure of melk chocolade geraspt
100g boter
1 koffielepel honing
Vanille extract

Extra:

Ijsschep
Appelboor
2 Spuitzakken, 1 vulmondje
en 1 mondje naar keuze voor de cupcake op te spuiten.

Werkwijze:

1) Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de sukjes chocolade toe. Roer nog eens door. Schenk de pudding in een schaal en dek hem af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen.

2) Breng voor de topping de room en de boter samen aan de kook. Snijd de chocolade al fijn en doe deze in een kom. Schenk de warme room bij de chocolade en laat even staan. Roer dan door tot alles mooi gesmolten en egaal is. Voeg als laatste een koffielepel honing en een scheutje vanille extract toe en roer nog eens door. Zet de topping weg in de koelkast. Wanneer deze straks koud is kloppen we hem op tot een luchtige topping.

3) Voor de cupcakes klop je de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop kort verder. Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.

LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet !

Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 20 à 25 minuutjes gaar.

Afwerking:

Neem de cupcakes erbij en de appelboor. Maak in het midden van de cupcakes met de appelboor een gaatje. Klop de pudding luchtig op en doe deze in de spuitzak met het vulmondje. Vul nu elk gaatje in de cupcake met de pudding. Klop de topping op tot een luchtige maar stevige topping. Neem een andere spuitzak met een mondje naar keuze en spuit nu de cupcake mooi op. Je kunt de cupcakes in de koelkast bewaren maar haal ze een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, dan zijn ze het lekkerste.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten