Cappuccino macarons

Ingrediënten de macarons:

3 eiwitten
50 gr suiker
210 gr poedersuiker
110 gr amandelpoeder
2 eetlepels oploskoffie
Snuf zout

Ingrediënten voor de ganache:

50 ml slagroom ongeklopt
100 gr pure chocolade
1/2 theelepel oploskoffie

Ingrediënten voor de karamel:

100 gr suiker
45 gr water
45 gr echte boter
60 ml slagroom ongeklopt
Eventueel zeezout als je graag een gezouten karamel hebt.
Cacaopoeder of poedersuiker

Werkwijze:

Meng poedersuiker, amandelpoeder en oploskoffie met elkaar en vermaal dit zeer fijn. Zeef het geheel boven een kom. Klop de eiwitten met een snuf zout los en voeg dan beetje voor beetje de suiker toe. Klop tot een mooie stijve en glanzende massa. Neem een schep van het eiwit en spatel dit onder het amandelpoeder mengsel tot je een stevige massa hebt. Wil je graag een kleurstof toevoegen ? Dan is dat nu het moment. Ik heb geen kleurstof toegevoegd. Voeg nu de rest van het eiwit toe en spatel dit ook onder. Blijf spatelen totdat je massa mooi glanzend is. Je mengsel moet soepel van de spatel vallen. Neem een spuitzak en vul deze met het macaron beslag. Spuit dotjes van gelijke grootte op een bekleedde bakplaat. Laat de macarons nu drogen. Dit kan van 30 minuten tot 2 uur duren afhankelijk van het vochtgehalte in huis. De macarons zijn droog als ze er mat uitzien en je er lichtjes met je vinger over kunt wrijven en het blijft niet plakken. Bak ze af in een voorverwarmde oven van 140°C in ca 12 tot 14 minuutjes. Haal het bakpapier met de macarons direct na het bakken van de bakplaat en laat ze op een koude ondergrond afkoelen. Wanneer de macarons koud zijn mag je ze pas van het papier halen. Bewaar ze in een blikken doos tot je ze gaat vullen.

Neem voor de ganache een steelpannetje en schenk de room erin. Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook samen met de oploskoffie. Roer goed door en voeg de chocolade toe. Roer tot het geheel mooi glad is. Zet de ganache in de koelkast zodat ze goed koud kan worden.

Voor de karamel breng je het water en de suiker aan de kook. Laat koken totdat je suiker mooi goudbruin begint te kleuren. Zet het vuur af en voeg de slagroom toe. Roer goed door en voeg de boter toe. Roer tot het een mooi glad geheel is en laat het in een kommetje afkoelen.

Neem je macarons en zoek de mooiste uit. Leg ze in paren van 2. Klop je ganache met een handmixer mooi op. Doe de ganache in een spuitzakje. Knip van onder een puntje af. Doe ook de karamel in een spuitzakje en knip een puntje er af. Spuit nu een cirkel van ganache op de buitenste rand. In het midden spuit je de karamel. Zet de bijpassende macaron er op en druk licht aan. Als afwerking kun je er nog eventueel wat cacaopoeder of poedersuiker over heen strooien.

Bewaar je bewerkte macarons in een luchtdicht afgesloten doosje in de onderste lade van de koelkast. Macarons zijn het lekkerst 24 uur nadat je ze gemaakt hebt. Je kunt ze 1 week in de koelkast bewaren.

Heb je nog onbewerkte macarons over ? Bewaar deze in een blikken doos met deksel. Je kunt ze dan nog weken bewaren.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten