Brookies

Ingrediënten voor het zanddeeg:

200 gr pure chocolade
25 gr echte boter (roomboter)
100 gr suiker
20 gr bloem
20 gr maizena
2 eieren
klein snufje zout

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 170°C hetelucht of 180°C onder en boven warmte. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop ondertussen de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban (minimaal 10 minuten opkloppen). Voeg de gesmolten chocolade toe en blijf door kloppen. Zeef de bloem en maizena boven de kom en meng dit onder het beslag.

Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar en neem je kom en een eetlepel er bij. Leg telkens 1 eetlepel beslag op de bakplaat. Zorg voor ruimte tussen de Brookies want ze lopen ietsje uit. Bak de Brookies in ca 12 minuutjes gaar.

Dit is een koekje met een heel zachte vulling zoals een brownie hoort te zijn. Bak ze dus niet langer dan aangegeven want dan worden ze heel droog en dat is niet lekker.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten