Briochebroodjes voor hamburgers

Ingrediënten:

625 gr bloem
300 ml melk
100 gr zachte echte boter ( roomboter )
1 ei
25 gr verse gist of 12 gr droge gist
30 gr suiker
7 gr zout

Voor de afwerking:

1 eigeel
1 el melk of water
Bakplaat en bakpapier

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine of met de hand. Kneed tot een deegbal en voeg het zout toe. Kneed nu verder totdat je een mooi soepel deeg hebt gekregen (ca 25 minuutjes met de Kitchenaid). Laat het deeg ca 1 uur rijzen.

Na de eerste rijs sla je de lucht uit het deeg en kneed licht door. Ik heb 12 bolletjes van 90 genomen om er bolletjes van te maken. Neem een eidooier en meng er 1 el melk of water onder, roer door en bestrijk met het eigeel de vlecht en de broodjes. Laat de broodjes nog een uurtje narijzen en bak dan de broodjes af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 12 minuutjes. Laat ze na het bakken afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten