Apple crumble met vanille ijs en karamel

Ingrediënten:

150 gr bloem
150 gr suiker
100 gr boter en extra om de kom in te smeren
1 el bruine suiker
snuf kaneel
4 à 5 appeltjes naar keuze

Ingrediënten voor de karamel:

200 gr suiker
90 gr water
90 gr boter
125 ml slagroom ongeklopt

Werkwijze:

Breng voor de karamel de suiker met het water aan de kook. Laat het geheel nu koken tot je een mooie goudgele siroop krijgt. Neem de pan van het vuur en voeg de boter toe. Roer door totdat de boter gesmolten is. Voeg de slagroom toe en roer nogmaals door. Schenk de karamel over in een andere kom en laat deze afkoelen.

Meng de bloem met de suiker. Voeg nu de in blokjes gesneden boter toe en wrijf de boter onder de bloem en suiker. Je moet net zo lang door gaan totdat de boter geheel in de bloem is op gegaan. Schil de appeltjes en snijd ze in blokjes. Meng de eetlepel bruine suiker en de kaneel onder de appeltjes en hussel het eens door. Wrijf een vuurvaste kom in met wat boter en leg hierop de appeltjes. Bedek de appeltjes met de kruimels en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 40 à 45 minuutjes af.

Serveer de crumble warm met een bolletje ijs, schenk de karamel over het ijs en de crumble en geef er nog een lekkere kop koffie bij.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten