Onderstaande ingrediënten zijn voor 1 pizza van 25 cm doorsnede. Wil je meerdere pizza's maken vermeerder dan het recept maar doe er dan iets minder water in. Ik gebruik voor 3 pizza's 370 gram water in plaats van 405 gram (3 x 135 gram) . Je maakt dit deeg al de avond van te voren of s'morgens vroeg.

Ingrediënten per persoon of per pizza:

200 gram bloem ( farina 00 )
5 gram zout
2 gram gist
4 gram olijfolie
135 gram water

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten met elkaar in de kitchenaid en laat de machine draaien totdat het deeg los laat van de kom en de zijkanten van de kom vrijwel schoon zijn. Doe het deeg in een kom die je inwrijft met olie en dek het af met plastic folie.

Zet het deeg op een warme tocht vrije plaats en laat het een nacht of minimaal 6 uur staan.
Olie een paar bakvormen in. Haal het deeg uit de kom en kneed het even door. Verdeel het in gelijke porties.

Leg in elke bakvorm een portie en duw het deeg van het midden uit naar de randen toe aan.

Dek af met folie en laat nog een 2 tal uurtjes staan.
Haal de folie van de vorm en smeer de pizza in met passata en kruid af met peper en zout en italiaanse droge kruiden ( niet te veel want je wilt niet dat de kruiden overheersen ). Vul de pizza met de door jou gekozen producten. Ik maak meestal margarita, dus passata, een ui in ringen, mozzerella, geraspte kaas en geraspte parmezaan.

Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 250 graden ca 10 tot 15 minuten.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten