Advocaatvlaai met Zùsto

Ingrediënten voor de bodem:

250 gr bloem
15 gr verse gist of 8 gr droge gist
50 ml melk
1 ei
75 gr boter
25 gr Zùsto of witte basterdsuiker
3 gr zout

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

1/2 liter melk
125 gr Zùsto of gewone suiker
1 eidooiers
50 gr puddingpoeder

Ingrediënten voor de vulling:

1/2 liter slagroom
70 gr Zùsto of gewone suiker
125 gr mascarpone
75 gr advocaat (gram en geen ml)

Ingrediënten voor de afwerking:

150 gr advocaat los geklopt in een kommetje
Een beetje gesmolten chocolade
Een beetje geraspte chocolade

Werkwijze:

Meng voor het deeg alle ingrediënten in de keukenmachine en laat de machine een 15 minuutjes kneden. Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C). Na het rijzen uitrollen tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm. Rol het deeg op de deegrol en leg de lap in de vorm. Druk de randen aan en ga met de deegrol over de randen, zo snijd je de randen mooi af.

Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de Zùsto aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in de vlaai. Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes af. Ontvorm de vlaai en laat ze volledig afkoelen.

Meng eerst de mascarpone met de advocaat en roer kort door. Voeg de slagroom en de Zùsto of suiker toe en klop de slagroom nu volledig stijf. Leg de slagroom op de afgekoelde taart en strijk deze met een paletmes mooi over de gehele vlaai. Klop de advocaat een beetje los en schenk deze over de slagroom. Strijk met een paletmes uit over de vlaai zodat je een mooie laag krijgt.

Doe de gesmolten chocolade in een klein spuitzakje, knip een klein puntje er af en trek in een beweging mooie strepen over de vlaai. Rasp nu de chocolade en leg deze op de rand zodat de vlaai mooi afgewerkt is. Zet de vlaai nog even in de koelkast zodat ze nog wat kan opstijven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten