Advocaat cupcakes

Ingrediënten:

150 gr Zachte boter
150 gr Suiker
1 Mespuntje zout
Vanille extract
2 Eieren op kamertemperatuur
60 ml advocaat
190 gr Bloem
1/2 tl Bakpoeder
1/4 tl Natrium bicarbonaat
Eventueel wat melk op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de topping:

400 ml slagroom 40% vetgehalte
250 gr mascarpone
100 gr poedersuiker
60 ml advocaat

Werkwijze:
Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan de advocaat toe. Klop kort door en voeg een voor een de eitjes toe. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop kort verder. Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij. LET OP, dit is geen lopend beslag, je moet het met een ijslepel in de cupcakes kunnen scheppen dus melk mag maar moet niet ! Bakken op 175°C ca 20 minuutjes. Laat de cupcakes op een taartrooster volledig afkoelen.

De topping: Meng de mascarpone met advocaat en poedersuiker. Klop dit kort door. Voeg de slagroom toe en klop het geheel nu stijf. Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul deze met de slagroom. Spuit alle cupcakes mooi op met een royale toef. Neem een klein zakje en doe hierin een scheutje advocaat. Knip een heel klein puntje van het zakje af en trek nu strepen over de slagroom op de cupcakes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten