Aardbeien kwarktaart

Ingrediënten voor het zanddeeg:

2 á 3 dozen aardbeien
1 pak Bastognekoeken
120 gr boter
500 gr kwark
300 ml slagroom
12 blaadjes gelatine (20 gram) of agar agar
150 gr poedersuiker
1 citroen
Springvorm (26 cm)
Bakpapier

Ingrediënten voor de aardbeiencoulis:

3 gelatineblaadjes of agar agar
250 gr aardbeien
50 gr suiker

Werkwijze:

Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met bakpapier. Laat de gelatine weken in koud water. Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn. Smelt de boter en voeg deze bij de koekjes en roer het geheel goed door zodat alle kruimels beboterd zijn. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel of een paletmes. Zet de springvorm in de koelkast.
Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze. Snijd de citroen in 2 helften en pers ze uit boven een steelpan. Verwarm het citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna afkoelen tot ca 30°C.
Doe de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de poedersuiker erdoor. Haal de springvorm uit de koelkast. Neem een aantal mooie grote aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje. Halveer ze en zet ze met de gladde kant tegen de rand. Vul de rest van de bodem op met de overige aardbeien.
Meng het citroensap met de gelatine door de kwark en roer door. Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark. Schenk nu voorzichtig het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant eventueel glad. Zet de taart nu in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.

Maak de aardbeiencoulis door de 3 gelatineblaadjes ca een half uurtje te laten weken. Pureer de aardbeien samen met de suiker. Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze licht tot ze gesmolten zijn. Voeg de vloeibare gelatine nu toe aan de aardbeien. Neem de springvorm erbij en schenk de coulis boven op de kwark. Zorg dat de bovenkant goed bedekt is. Zet de taart nu even in de diepvries tot de gelatine mooi opgesteven is. Werk af met een aardbei en eventueel een blaadje munt.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten