Benodigheden voor het linzendeeg:

250 gram plantaardige margarine
600 gram bloem
360 gram suiker
2 eieren ( maat L )
20 gram bakpoeder
4 gram vanillesuiker

Voor de vulling:

1 pot abrikozenpulp of abrikozenjam
50 gr suiker
Warm de pulp met de suiker even op zodat de suiker goed gemengd is.

Voor de afwerking:

1 flinke el abrikozenjam
klein scheutje water
handje vol rietsuiker

Werkwijze:

Alles mengen tot een vast deeg en 24 uur laten rusten in de koelkast.
Na 24 uur het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter. De vorm bekleden met het deeg. Vul het deeg nu op met een laag abrikozenvulling. Rol het overige deeg uit tot een rechthoekige lap van een 3 mm dikte. Snijd nu repen van 1 à 1.5 cm uit en leg ze op de abrikozenvulling. Laat de randen gewoon even overhangen. Wanneer je alle repen erop hebt liggen ga je voorzichtig met de deegroller over de randen heen. Zo snijd je de randen allemaal in een keer netjes af. Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 190° C in ca 40 minuten gaar.

Wanneer de vlaai uit de oven komt haal je hem uit de vorm en zet je hem op een rooster. Neem een flinke eetlepel abrikozenjam en doe deze in een pannetje met een heel klein scheutje water. Breng aan de kook. Als de jam heeft gekookt neem je een kwast en smeer je de bovenkant van de vlaai volledig in . Neem een handje rietsuiker en strooi dit over de vlaai heen. Laat de taart nu afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten