Russian nozzles

Russian nozzles oftewel russische spuitmondjes

Op mijn kerstlijstje afgelopen jaar stonden de Russian nozzles. Deze mooie spuitmondjes had ik per toeval gezien en ik dacht bij mezelf ‘ die moet ik hebben’. Wat is er zo speciaal aan deze nozzles ? Met deze nozzles spuit je in 1 keer de meest prachtige bloemetjes op je taarten, cupcakes en cakes. Je kunt variëren in modellen van tulpen tot rozen en ook met de kleuren kun je heel fijn spelen.

Ze zijn dus een mooie aanwinst in je collectie als je houdt van een mooie decoratie op je taarten en dergelijke. Ik heb ze nu al enkele keren gebruikt en ik sta nog steeds verbaasd van de resultaten en hoe gemakkelijk je deze kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede botercreme. Met slagroom of mascarpone lukken ze helaas niet, daarvoor heb je dan weer andere spuitmondjes nodig.

Hoe ga je te werk ? Allereerst heb je een goed recept nodig van een botercreme. Dit kun je vinden hier op de site. Je kunt ook een creme maken door boter en kant en klare icing te grbruiken. De verhoudingen zijn dan 50/50, dus bv 250 gr boter en 250 gr icing. Verder heb je nog wegwerp spuitzakken nodig, plastic folie, kleurstof, eventueel smaakstof, kommetjes, de russian nozzles en een spuitmondje om blaadjes te maken.

Maak je botercreme, voeg eventueel een smaakstof toe en verdeel de creme over een aantal kommetjes. Neem de kleurstof erbij en meng deze met de creme in de kommetjes zodat je verschillende kleuren krijgt. Neem nu een stuk plastic folie en leg hierop een laag botercreme. Rol de folie mooi op en draai de uiteinden vast zodat je de vorm krijgt van een opgerold snoepje ( chocotoff ). Doe dit met alle kleurtjes. Leg de folie pakketjes een half uurtje in de koelkast zodat de creme iets kan opstijven. Gebruik je de boter / icing creme ? Dan hoef je deze niet in de koelkast te leggen. Neem de spuitzakken erbij. Steek er een Russian nozzle in. Knip nu aan een kant van de folie het uiteinde af en steek de creme met de open kant in de spuitzak. Je kunt ook 2 of 3 verschillende kleuren in een spuitzak steken. Duw aan tot je ziet dat de creme voor de opening zit. Neem je cupcake erbij en zet nu de spuitzak rechtop op de cupcake. Je moet echt contact maken met de cupcake, dus op de spuitzak en als je ziet dat de creme begint te komen dan duw je verder en tilt je spuitzak lichtjes op. Laat de druk op de spuitzak los en haal het mondje voorzicht omhoog. Als je dit goed hebt gedaan dan zie je dat er een mooi bloemetje is verschenen. Is het nog niet gelukt, oefen dan nog even verder. Je kunt de mislukte bloemetjes gemakkelijk van de cupcake afhelen met een paletmes of gewoon mes. Ga gewoon verder met oefenen en je zult zien dat ook jij de mooiste creaties kunt maken. Doordat je de creme in plastic folie steekt kun je ook regelmatig van spuitmondje verwisselen. Haal gewoon de folie uit de puitzak, haal het spuitmondje eruit en steek een andere erin. Duw de creme terug in de zak en je kunt weer verder. Als je klaar bent met de bloemetjes dan spuit je langs en tussen de bloemetjes de blaadjes. Hiervoor heb je een speciaal spuitmondje nodig.

Heb je na het lezen en het zien van de foto’s ook zin gekregen om te gaan versieren ? Haal dan deze leuke nozzles in huis en ga aan de slag. Ik wens jullie heel veel plezier ermee !

Je kunt de Russian nozzles kopen bij de leukste taartenshop maar je vind ze ook een stuk goedkoper bij Wish en Ali axpress. Ik heb bij Wish 21€ voor 44 stuks betaald.

Hieronder vind je het recept van mijn heerlijke citroentulband met vanille crème au beurre

Citroentulband met vanille crème au beurre

Ingrediënten:
4 eieren
225 gram suiker
225 gram zeer zachte boter
275 gram zelfrijzend bakmeel
10 gr bakpoeder
Het sap van 1 citroen of citroen extract
2 à 3 el melk

Voor de crème au beurre:
100 gr water
240 gr suiker
100 gr eiwit
360 gr echte boter op kamertemperatuur
De zaadjes van 2 vanillestokjes of vanille extract

Extra nodig:
Poedersuiker
Scheutje warm water
Kleurstoffen
Spuitmondjes Rose en Tulip en Leaves van de leukste taartenshop

Werkwijze:
Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag. Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en het citroen extract toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt. Neem een tulband vet deze in. Stort hierin het beslag bak de cake op 170 ° C in ongeveer 1 uur gaar. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Maak ondertussen de crème au beurre.
Doe het water samen met de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de zaadjes en de vanillestokjes toe en laat deze mee koken. Laat het koken tot je de temperatuur hebt bereikt van 121°C. Ondertussen dat je suikerwater kookt klop je de eiwitten mooi stijf. Haal de vanillestokjes uit het suikerwater en voeg het suikerwater toe aan het eiwit en laat de machine het geheel nu terug koud kloppen. Dit duurt ca 20 à 25 minuutjes. Voeg dan de zachte boter toe en klop goed door tot een egale crème. Gebruik je vanille extract ? Voeg dat dan nu toe en klop door.

Wanneer de tulband is afgekoeld neem je een kommetje. Doe hierin de poedersuiker met een heel klein scheutje water. Meng goed door tot een redelijk papje. Schenk dit nu over de tulband zodat het aan de randen nog iets afloopt. Laat het glazuur opstijven.

Neem nu een paar kommetjes en verdeel hierin de crème. Voeg aan elk kommetje een andere kleurstof toe. Meng goed door.
Neem nu plastic folie en leg hierop de crème. Draai de folie op zodat je een snoeprolletje krijgt. Neem een aantal spuitzakken en knip ze op maat voor de spuitmondjes. Leg de plastic folie met crème nu in de spuitzak. Knijp zodat de crème aan het mondje zit. Draai goed aan en leg aan de kant totdat alle spuitzakken klaar zijn. Spuit nu willekeurig de bloemen en de blaadjes op het glazuur.

Koel bewaren maar niet in de koelkast.

 

 

Delen:
Facebook

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten