Dessert buffet

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag of ik zin had om een dessertbuffet te maken. Natuurlijk wilde ik dat wel doen. De dame in kwestie gaf een diner voor 26 personen en wilde graag als dessert een citroencake met bloemetjes, een soezentoren, 15 cupcakes met topping en 15 eclairs met topping. Alles stond in het thema pink. De bestelling zou op donderdag afgehaald worden.

Op woensdagavond heb ik de cupcakes en de tulband al gebakken want ik wist dat ik al mijn tijd nodig ging hebben met het bakken van de eclairs, de soezen en het maken van de soezentoren.

Op donderdag stond ik om 6.00 uur op en om 7.15 uur stond ik al lekker soezen en eclairs te bakken. Tussen de bedrijvigheid door maakte ik de creme voor de bloemetjes, de zwitserse room voor de eclairs en de mal voor de soezentoren. Deze mal plaatste ik op een draaibaar plateau. Nadat de soezen waren gebakken klopte ik de slagroom stijf en vulde ik de soesjes mooi op en deze gingen de koelkast in. De volgende stap was het maken van de chocolade. Er moest heel wat gemaakt worden en tijd om de chocolade te temperen had ik niet echt. De oplossing is dan om een klein gedeelte chocolade te smelten bv 100 gr en dan hieraan 200 gr chocolade aan toe te voegen. Door de wermte smelt alles toch netjes maar het haalt ook de temperatuur naar beneden. Ideaal dus ! De soesjes waren inmiddels koud en ik dipte ze in de chocolade en liet ze even licht opdroge op een taartrooster. En dan begint het stapelen. Van felroze naar wit plakte ik alle soesjes op elkaar. Ik had een geweldige hulp aan manlief die alles opruimde en hier en daar een handje toestak als ik er een tekort kwam 😀

De eclairs werden ook netjes gedipt in chocolade en afgewerkt met een framboosje. De cupcakes werden versierd met een topping van slagroom en mascarpone. Voor het spuiten van de rozen gebruikte ik het spuitmondje van Wilton 1M.

Als laatste werd de tulband afgewerkt met een icing en bloemetjes en ook de soezentoren kreeg aan de onderkant een mooie laag bloemetjes.

Ik heb nonstop door gewerkt en klokslag 16.00 uur was ik klaar. Moe maar heel voldaan en zeer tevreden met het resultaat 😀

Voor bestellingen mag je me altijd contacteren via de site of mijn Facebook pagina.
 

Delen:
Facebook

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten