Vanillesuiker

vanilla-5Als je alleen de zaadjes van een vanillestokje nodig hebt dan kun je het stokje zelf in een afgesloten pot met suiker doen. Zo maak je zelf je eigen vanillesuiker. Hoe meer vanillestokjes er in de pot zitten, hoe sterker het aroma. Let wel, het mogen geen vanillestokjes zijn die je hebt meegekookt in een vloeistof !

Een andere manier om je eigen vanillesuiker te maken is de volgende. Neem een aantal vanillestokjes (stuk of 5) en snijd ze in de lengte door. Doe de stokjes in een blender en maal ze fijn. Doe de suiker ( ongeveer 1 kg ) erbij en mix het geheel nogmaals. Zeef de suiker en doe hem in een schone pot. Je vanillesuiker is klaar voor gebruik.

Je kunt ook je eigen vanille extract maken door een schoon steriel flesje te nemen en deze te vullen met  Vodka. Doe hier een drietal vanillestokjes in die je weer in de lengte doorsnijd. Laat het geheel een maand of 2 trekken. Vanaf nu is je vanille extract klaar voor gebruik. Je kunt de vanillestokjes eruit nemen maar je mag ze ook gewoon laten zitten. Tijdens het bakken verdampt de alcohol en blijft enkel de vanille over dus wees gerust.

Delen:
Facebook

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten