Wat is vloeiende of vloeibare bloem ?

vloeiende_ancoVloeiende bloem of vloeibare bloem is een zeer fijne bloem met een korrelige structuur waardoor ze als het ware gaat vloeien wanneer ze in aanraking komt met vloeistoffen zoals melk, water of bouillon. De bloem is ideaal om sauzen te bereiden zonder klonters.
Hoe te gebruiken ?
Smelt boter ( 40 gr ) in een steelpan en voeg 1 à 2 eetlepels bloem ( 60 gr ) toe. Blijf met een garde roeren en zie hoe de roux gaat drogen. Als de roux droog is blus je hem af met de vloeistof en roer je het geheel door met de garde. Je hebt nu een gladde basissaus die je kunt kruiden en afwerken naar smaak.

 

Delen:
Facebook

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten