Wat is maagzout of Natriumbicarbonaat ?

natriumbicarbonaat

Natrium bicarbonaat word ook wel baksoda, maagzout of zuiveringszout genoemd. Het werkt als een rijsmiddel en is minder grof dan bakpoeder. Bakpoeder werkt als rijs de hoogte in terwijl Natriumbicarbonaat als rijsmiddel de breedte in gaat. Je gebruikt het in cakes, pannenkoeken, snel brood en andere gebakken gerechten.

Je kunt het ook gebruiken om je groente in te wassen. Veel koks gebruiken Natrium Bicarbonaat bij het koken van groene groenten zodat ze hun kleur behouden, bv bij boontjes.

Je mag niet teveel gebruiken van Natriumbicarbonaat in je recepten anders krijg je een wrange smaak. Meestal volstaat 1/4 van een theelepeltje als toevoeging in een recept. Wil je een grotere hoeveelheid gebruiken dan kun je best een zuurtje toevoegen zoals citroen, limoen, appelazijn, karnemelk e.d.

Kijk goed uit ! Natriumbicarbonaat vind je in elke supermarkt bij de bakproducten of in de betere bakwinkel. Let op dat er op staat dat het voor voeding te gebruiken is ! Het E nummer E500 moet erop vermeld staan !

Delen:
Facebook

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten