Zebracake

Zo simpel, maar zo lekker 😀

Ingrediënten:

350 gr eieren (ca 6 stuks)
350 gr suiker
350 gr echte zachte boter
350 gr bloem
Zakje bakpoeder
50 gr cacaopoeder
Scheut zelfgemaakt vanille extract

Werkwijze:

Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige witte massa. Voeg de boter toe en meng verder. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe klop nog even verder.

Verdeel het beslag in 2 delen. In een deel voeg je het cacaopoeder toe en meng je het geheel nog eens goed door.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ingevette bakvorm, ik gebruikte een hartvorm. Leg nu eerst een lepel wit beslag. Daar bovenop leg je een lepel chocolade beslag. Weer een lepel wit en zo ga je door totdat je beslag op is.

Bak de cake in ca 1 uur gaar. Doe altijd de prikkertest. Na het bakken ontvormen en de cake laten afkoelen.

Je kunt hem eventueel ook nog afwerken met poedersuiker of een chocolade ganache erover schenken 😀

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten