Benodigdheden:

Een flexibele bollen vorm
Een verstelbare taartvorm van 19 cm
Een kleine springvorm van 18 cm

Voor het zanddeeg:

250 gr bloem
6 gr bakpoeder
180 gr zachte echte boter
90 gr suiker
90 gr Kandijcassonade
1 eidooier
1 snuf zout
Vanille extract

Voor de Frambozenbavarois:

1 blaadje gelatine
135 gr slagroom
20 gr suiker
65 gr Frambozen

Voor de witte chocolademousse:

1 blaadje gelatine
160 gr slagroom
80 gr slagroom
175 gr witte chocolade in stukjes gehakt

Voor de afwerking:

Rode vruchten naar keuze
Decoratiesuiker of geraspte witte chocolade

Werkwijze:

Maak eerst het zanddeeg. Doe alle ingrediënten in de kitchenaid en meng het tot een homogeen deeg. Haal uit de kom en verpak het in plastic folie en leg het even te rusten in de koelkast.

Frambozenbavarois:

Neem een gelatine blaadje en laat dit een tiental minuutjes weken in koud water. Klop de slagroom met de suiker half stijf. Pureer de frambozen. Verwarm het gelatine blaadje een paar seconden in de microgolf en vermeng het dan met 1/5 deel van de frambozenpuree. Voeg nu de rest van de puree toe en vermeng het met de slagroom. Vul nu 3 bollen met frambozenbavarois en zet koud weg.

Witte chocolademousse:

Klop het grootste gedeelte van de slagroom half stijf en zet koud weg. Neem nu de rest van de room en breng dit samen met het gelatineblaadje aan de kook. Als het kookt schenk dan de room over de chocoladestukjes en roer goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is. Laat afkoelen tot 20 °.
Wanneer de chocolade afgekoeld is meng je de opgeklopte slagroom er in 2 keer onder. Vul hiermee nog 3 bollen in de flexibele vorm en zet in de diepvries. Neem nu de springvorm en leg over de bodem plastic folie. Klem de vorm vast en giet hierin de overige mousse. Zet ook deze in de diepvries. Om alles naderhand gemakkelijk te verwerken is het aanbevolen om de bollen en de mousse volledig te laten bevriezen.

Zanddeeg:

Verwarm de oven voor op 180°. Neem het zanddeeg en rol uit tot een lap van 7 mm dikte. Steek nu met de taartring van 19 cm een bodem uit en leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de bodem af in ca 15 minuten. Laat na het bakken volledig afkoelen.

Samenstellen:

Neem alles uit de diepvries en leg de bodem op een kartonnen onderlegger. Neem de springvorm met chocolademousse en ga voorzichtig met een klein paletmes langs de randen. Open de vorm en leg de mousse op de bodem. Neem nu de bollen uit de flexibele vorm en leg deze op de taart. Werk af met een toefje frambozenbavarois, rood fruit en geraspte chocolade. Zet de taart in de koelkast om langzaam te laten dooien.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten