Dit recept is al minstens 80 jaar oud. Mijn opa was vroeger bakker en dit recept is door de familie blijven gaan. Het zijn lekkere wafels en je kunt ze vrij lang bewaren.

Benodigdheden:

500 gr margarine of echte boter (om te bakken werk ik zelf altijd met echte boter, maar het originele recept is met margarine)
600 gr witte basterd suiker
2 pakjes Vanille suiker
8 Eieren
1kg Bloem
1 theelepel Maagzout (natrium bicarbonaat)

Werkwijze:

Doe de boter in de keukenmachine en klop deze tot een romige witte massa. Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en het maagzout toe en klop verder. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop verder tot alle eieren volledig zijn opgenomen. Voeg nu het meel beetje voor beetje toe. Bak ze af in het wafel ijzer. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze dan in een afsluitbare doos.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten