Vaderdagtaart

Benodigdheden:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de vulling en topping:

1 Liter slagroom
2 doosjes aardbeien
4 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
3 koffielepels suiker of vanillesuiker
Chocolade geraspt

Banketbakkersroom:

Halve liter melk
50 gr puddingpoeder
1 eidooier
125 gr suiker

Werkwijze:

Warm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50°C. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Maak de banketbakkersroom:

Breng het grootste gedeelte van de melk met de suiker aan de kook. Neem het resterende restje melk en voeg hieraan de eidooier en het puddingpoeder toe. Roer goed door. Wanneer de melk kookt schenk je een flinke scheut bij de koude melk, goed roeren en dan alles terug schenken in de pan en aan de kook brengen onder voortdurend roeren. Schenk de pudding in een platte schaal, dek af met plastic folie en zet in de koelkast om af te koelen.
Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 lagen. Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem. Neem nu de banketbakkersroom en klop hem even op in de keukenmachine. Doe er 2 flinke eetlepels slagroom bij en klop kort door tot alles gemengd is. Leg nu een flinke laag pudding op de gelei.

Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en leg daarop een flinke laag slagroom. Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop. Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom. Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen. De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten. Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.
Je kunt eender welk fruit gebruiken voor deze biscuit, het hoeven niet persé aardbeien te zijn 🙂

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten