Tompouce taart

Ingredi├źnten:

2 vellen bladerdeeg met boter (Eigen merk Carrefour)
1/2 Liter melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr puddingepoeder (Imperial of Custard)
1/2 Liter slagroom
120 gr poedersuiker
Scheutje vanille extract

Voor het glazuur:

200 gr poedersuiker
roze kleurstof
klein beetje water

Werkwijze:

Neem een vlaaivorm en kijk wat de maat is, bv 26 cm. Neem dan 1 vel bladerdeeg en snijd dit 2 cm kleiner, dus 24 cm op maat. Leg de plak op een vel bakpapier. Vet de vlaaivorm in met boter en verwarm de oven voor op 220┬░C. Haal het andere vel bladerdeeg uit de verpakking en leg deze over de vlaaivorm. Duw het bladerdeeg lekker los in de vorm en duw het aan de zijkanten nog wat extra naar beneden. Bladerdeeg krimpt in de oven en zo behoudt je mooie volle randen. Vul de vlaaivorm met bakpapier en bakparels en bak de vlaai blind af in ca 15 minuutjes.

Neem het op maat gesneden bladerdeeg er nu bij en snijd dit in mooie vlaaipunten. Zet boven op de punten een vlaairooster. Dit zorgt ervoor dat al je punten dezelfde dikte behouden tijdens het bakken. Wanneer de bodem klaar is bak je de punten met het taartrooster erop in ca 10 minuutjes gaar.

Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in een schaal en dek je hem af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen.

Klop de slagroom samen met de poedersuiker en het vanille extract stijf en zet koel weg tot gebruik.

Maak het glazuur en doe dit in een spuitzakje. Neem de punten erbij en spuit het glazuur op de punten. Wrijf het hier en daar wat uit indien nodig. Laat het glazuur op de punten nu even opstijven.

Afwerking taart:

Neem de pudding en doe deze in een kom. Klop hem met de mixer mooi glad en klontervrij. Neem nu een gedeelte van de slagroom en voeg deze bij de pudding en klop even door tot alles goed gemengd is. Vul de bodem met de pudding. Leg hierop nog een laagje slagroom en zorg ervoor dat je nog wat slagroom overhoud voor de afwerking. Neem de punten erbij en verdeel ze over de taart. Spuit tenslotte op elke punt nog wat slagroom. Laat de taart nog een uurtje opstijven in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten