Tiramisu rol

Ingrediënten:

210 gr eieren (ca 4 à 5 eieren)
100 gr suiker
50 gr gezeefde bloem
50 gr gezeefde maizena
25 gr boter

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de eieren samen met de suiker tot een zeer luchtige ruban. Meng de bloem samen met de maizena en zeef deze boven de kom. Spatel dit voorzichtig onder het mengsel. Smelt de boter en spatel deze ook voorzichtig onder het mengsel. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Stort hierop het beslag en strijk met een paletmes het geheel glad. Zet de plaat in de oven en bak in ca 7 tot 10 minuten gaar. Als je licht met je vinger op de biscuit duwt en hij veert terug, dan is de biscuit gaar. Neem ondertussen een theedoek en maak deze nat, wring hem zeer goed uit en leg aan de kant. Neem de plaat uit de oven en leg de natte theedoek op de biscuit. Leg hierop een andere bakplaat en draai het geheel om. Neem beide bakplaten weg maar laat de natte theedoek zitten. Haal voorzichtig het bakpapier van de biscuit. Rol nu de biscuit op met de theedoek erbij. Je krijgt dus een grote rol en ziet enkel nog de theedoek. Laat de biscuit zo afkoelen. Als je hem straks terug rolt en de theedoek verwijderd zul je zien dat je hem na het vullen weer perfect kunt oprollen.

Voor de siroop:

200 ml water
150 gr suiker
1 kop sterke koffie
15 ml amaretto likeur
10 ml cognac

Werkwijze:

Breng de suiker met het water aan de kook en laat het geheel inkoken totdat het donkerbruin is. Niet roeren erin !!! Blus het geheel af met de koffie (oppassen! Want dit bruist en kan spetteren) Roer goed door. Haal de pan van het vuur en schenk er de amaretto en cognac bij. Roer weer door en schenk het geheel in een kommetje en laat het afkoelen.

Voor de vulling:

400 gr mascarpone
300 ml slagroom
130 gr poedersuiker
2 zakjes Klopfix
2 Dopjes cognac
2 Dopjes amaretto
Cacaopoeder

Bereiding:

Meng de mascarpone samen met de slagroom en de poedersuiker met elkaar. Klop met de mixer het geheel lobbig. Voeg nu de cognac en de amaretto toe en de Klopfix. Klop het geheel tot een mooie stijve massa.

Opbouw tiramisu rol:

Rol de biscuit terug en laat de theedoek er gewoon onder liggen. Neem de siroop erbij en spuit de biscuit hiermee in of neem een kwast en verdeel de siroop over de biscuit.

Neem de vulling erbij. Verdeel iets meer dan de helft over de biscuit. Houdt aan het einde van de rol zo'n 1.5 cm vrij. Het andere gedeelte bewaar je om de rol mee af te smeren nadat hij is opgerold. Zorg dat je vulling mooi egaal verdeeld is. Neem nu een klein zeefje en de cacao en zeef de cacao over de vulling. Dit mag royaal zijn zodat je het ook goed gaat proeven. Rol nu de biscuit op (zonder theedoek) en leg hem op een snijplank. Verdeel de rest van de vulling over de biscuitrol. Werk af met nog wat cacao poeder en eventueel een chocolaatje. Snijd de uiteinden mooi bij en plaats de rol op een taartschotel.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten