Super Chocoladetaart

Benodigdheden bisquit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
50 gr maizena
50 gr cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Benodigdheden snel klaar chocolademousse:

5dl slagroom
50 gr poedersuiker
130 gr gesmolten chocolade

Benodigdheden ganache:

200 ml slagroom
50 gr suiker
5 gr honing
125 gr pure chocolade
50 gr boter
Voor het instrijken van de taart een scheutje rum kofie

Bereiding bisquit:

Warm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain marie tot een temperatuur van 45 °C. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, mayzena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 25 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Bereiding Ganache:

Breng de room honing en suiker aan de kook. Doe dan de gehakte chocolade erbij en meng tot een gladde massa. Roer de boter eronder. laat de ganache afkoelen en roer af en toe eens door.

Bereiding snel klaar chocolademousse:

Klop de slagroom met de poedersuiker halflopend ( yoghurt dikte ) en voeg de lauwe gesmolten chocolade toe. Klop de slagroom verder stijf. Let op dat je slagroom van minstens 40 % vetgehalte gebruikt !

Het samenstellen:

Neem de koffie en doe er een scheutje rum bij. Snijd de biscuit doormidden en sauseer met een kwast 1 kant met de koffie.
Neem de biscuit en leg de bovenkant met de bolle kant naar onderen in de springvorm. Leg er een dikke laag chocolademousse op. Dan neem je de bodem van de biscuit en die leg je er bovenop. Het resultaat is dus dat je je taart nu omgekeerd hebt liggen en dus een vlakke bovenkant hebt. Dit zorgt ervoor dat je ganache mooi wordt verdeeld en strak komt te liggen. Zet de taart nu enkele uren in de koelkast om hem te laten opstijven.
Wanneer de taart goed opgesteven is haal je hem uit de springvorm en zet je hem op een rooster boven een schone bakplaat. Strijk de uitstekende chocomousse weg en zorg dat je taart glad is. Schenk nu de ganche erover en laat de taart uitlekken. Wanneer de ganache niet overal de taart heeft bedekt dan haal je de ganache van de bakplaat en schenk je deze terug in de pan. Roer goed door en schenk opnieuw over de taart. Ga door totdat de taart geheel bedekt is. Zet de taart nog even terug in de koelkast zodat ook de ganache ietwat kan opstijven. Let wel, de ganache word niet hard maar blijft zacht.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten