Sneeuwster

Ingrediënten voor de biscuit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Ingrediënten voor de vulling:

600 ml slagroom
250 gr mascarpone
160 gr suiker
3 zakjes klop-fix
Advocaat

Ingrediënten voor de afwerking:

Poedersuiker

Werkwijze:

Warm de oven voor op 180 °. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban (de hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn, dit duurt ca 10 à 15 minuten). Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa (ook weer ca 10 à 15 minuten kloppen) hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 30 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Meng de slagroom, de mascarpone, de suiker en de klop-fix en een scheut advocaat in een kom en klop de slagroom goed stijf.

Snijd de biscuit door. De smaak van de advocaat is subtiel aanwezig. Wil je deze sterker laten doorkomen ? Bestrijk dan de bodem van de taart met een flinke laag advocaat en leg nu de slagroom op de bodem in de vorm van een bol en laat de randen iets vrij. Neem de advocaat en verdeel deze boven op de bol in een cirkelvorm.

Neem de bovenste helft van de biscuit en maak er een rechte snede in. Herhaal dit 3 keer zodat je 4 sneden hebt in totaal. Leg deze helft nu boven op de slagroom en duw licht aan. Doordat je een bol hebt zal de ster gaan open staan.

Bestrooi met poedersuiker !

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten