Benodigheden voor 12 chocolade cupcakes :

150 g zachte boter
150 g Suiker
1 Snufje zout
Vanille extrakt
2 Eieren (kamertemperatuur)
160 g Bloem
30 g Cacaopoeder
½ TL Bakpoeder
¼ TL Natrium bicarbonaat
Een beetje melk eventueel (kamertemperatuur)

Topping:

1/2 Glas kersen op sap
2 EL Mayzena
1 EL Kirsch likeur
400 ml Slagroom
1 Pakje klop fix
1 Pakje Vanillesuiker
2 EL chocolade geraspt

Werkwijze:

Klop de boter met de suiker, zout en vanille extract tot gladde massa. Voeg 1 voor 1 het ei toe en mix goed door. Meng en zeef alle droge ingrediënten boven de kom en mix door. Als het beslag te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen. Neem een ijslepel en schep het beslag in de cupcake vormpjes. Bak ze in een voorverwarmde oven op 170°. Baktijd ca 25 minuutjes. Doe de prikkertest om te kijken of ze gaar zijn. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

De vulling:

Meng 150 ml kersensap met 2 eetlepels mayzena en roer glad. Verwarm de helft van de kersen met wat sap in een pannetje. Wanneer de kersen koken voeg je de mayzena toe en roer je door tot alles gebonden is. Voeg tenslotte de eetlepel kirsch toe en meng door. Maak met een lepeltje in elke cupcake in het midden een gaatje en vul de cupcake met een lepeltje kersen. Strijk glad af en zet ze weg tot je kunt afwerken met de slagroom.

Topping:

Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de klopfix stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de topping op de cupcakes. Werk af met geraspte chocolade en een kers.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten