Ingrediënten voor 18 stuks:

1 kg bloem
480 gr koud water of melk
60 gr verse gist of 30 gr droge
100 gr suiker
20 gr zout
50 gr boter
350 gr zachte boter om in te brengen voor de eerste toer.

Volgende keer eens met melk proberen ipv water, droge ipv verse gist en het deeg dunner uitrollen wanneer de croissants gevormd moeten worden.

Bereiden:

Los de gist op in het water. Meng alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine. Laat een vijftal minuutjes draaien en voeg dan het zout toe. Meng nog een vijftal minuten en neem het deeg uit de kom en leg het op je werkvlak.

Kneed nog even na met de hand tot een soepel deeg. Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg uit tot 1 cm. Dek af met plasticfolie en zet het 40 minuten in de diepvries.

Haal het deeg uit de diepvries en bestuif met bloem. Wrijf de boter met de hand uit over 2/3 van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Plooi het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en plooi nogmaals in 3 delen. Draai het deeg in bakpapier en zet 40 minuten in de koelkast.

Stuif wat bloem op het werkvlak en rol het deeg opnieuw uit tot 2,5 cm. Plooi een laatste maal in 3 delen, draai in bakpapier en zet terug 40 minuten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 1,5 cm dik. Snijd er driehoekjes uit en rol op tot een croissant. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek en laat 90 minuten rijzen.

Bak af:

Verwarm de oven voor op 230°C en zet de croissants 20-25 minuten in de oven.

Smakelijk

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten