Rolbiscuit met ananas en rum

Ingrediënten:

210 gr eieren (ca 4 à 5 eieren)
100 gr suiker
50 gr gezeefde bloem
50 gr gezeefde maizena
25 gr boter
Vanille extract of zelf gemaakt vanille extract op basis van rum

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een zeer luchtige ruban, dit duurt minstens 15 minuten. Meng de bloem samen met de maizena en zeef deze boven de kom. Spatel dit voorzichtig onder het mengsel. Smelt de boter en spatel deze ook voorzichtig onder het mengsel. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Stort hierop het beslag en strijk met een paletmes het geheel glad. Zet de plaat in de oven en bak in ca 7 tot 10 minuten gaar. Als je licht met je vinger op de biscuit duwt en hij veert terug, dan is de biscuit gaar. Neem ondertussen een theedoek en maak deze nat, wring hem zeer goed uit en leg aan de kant. Neem de plaat uit de oven en leg de natte theedoek op de biscuit. Leg hierop een andere bakplaat en draai het geheel om. Neem beide bakplaten weg maar laat de natte theedoek zitten. Haal voorzichtig het bakpapier van de biscuit. Rol nu de biscuit op met de theedoek erbij. Je krijgt dus een grote rol en ziet enkel nog de theedoek. Laat de biscuit zo afkoelen. Als je hem straks terug rolt en de theedoek verwijderd zul je zien dat je hem na het vullen weer perfect kunt oprollen.

Voor de vulling:

300 gr mascarpone
300 ml slagroom
150 gr poedersuiker
2 zakjes Klopfix
2 schijven ananas in hele fijne stukjes gesneden of ander fruit in fijne stukjes
Rum of cognac

Bereiding:

Meng de mascarpone samen met de slagroom en de poedersuiker met elkaar. Klop met de mixer het geheel lobbig. Voeg nu de rum of de cognac toe en de Klopfix. Klop het geheel tot een mooie stijve massa.

Opbouw rol:

Rol de biscuit terug en laat de theedoek er gewoon onder liggen. Neem de rum erbij en spuit de biscuit hiermee in of neem een kwast en besprenkel de rum over de biscuit.

Neem de vulling erbij. Verdeel iets meer dan de helft over de biscuit. Houdt aan het einde van de rol zo'n 1.5 cm vrij. Het andere gedeelte bewaar je om de rol mee af te smeren nadat hij is opgerold. Zorg dat je vulling mooi egaal verdeeld is. Verdeel de fijne stukjes ananas of ander fruit over de vulling. Rol nu de biscuit op (zonder theedoek) en leg hem op een snijplank. Verdeel de rest van de vulling over de biscuitrol. Werk af met schijfjes ananas en eventueel een chocolaatje. Snijd de uiteinden mooi bij en plaats de rol op een taartschotel.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten