Puddingflappen en bollen

Ingrediënten:

625 gr bloem
300 ml Melk
1 ei
25 gr verse gist of 12 gr droge gist
30 gr suiker
7 gr zout
100 gr echte boter op kamertemperatuur

Voor de banketbakkersroom:

500 ml melk
125 gr suiker
50 gr puddingpoeder (Imperial of custard)
1 eidooier

200 ml slagroom met suiker naar smaak stijf geklopt.
Poedersuiker

Werkwijze:

Voeg de gist bij de melk en roer goed door. Doe alle ingrediënten, ook de melk, behalve het zout in de Kitchenaid (keukenmachine) en laat de machine een 5 tal minuten draaien. Voeg nu het zout toe en laat de machine nu ca 25 minuten verder kneden op stand 2. Haal het deeg uit de kom en zet het afgedekt in een oven van 35°C om ca 1 uur te rijzen.

Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in een schaal en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen. Nadat de pudding is afgekoeld klop je de pudding nog eens goed door zodat je een mooi crème krijgt. Meng er 2 flinke eetlepels stijfgeklopte slagroom onder en klop verder. Doe de pudding in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en leg het koel weg tot de afwerking.

Neem het deeg erbij en verdeel het in bollen van 100 gr. Ik heb enkele bollen met de deegrol iets uitgerold en dan dubbel gevouwen. Het deeg niet aanduwen. Laat de flappen en bollen nu nog een half uurtje rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 210°C. Bak de flappen en bollen af in ca 20 minuutjes en laat ze na het bakken volledig afkoelen.

Afwerking:

Snijd de bollen door en vul ze met de banketbakkersroom. Snijd de flappen goed in maar niet door. Haal er een kleine driehoek uit zodat je een mooie opening hebt om de banketbakkersroom erin te spuiten. Werk ze allemaal af door er poedersuiker over te zeven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten