Pita broodjes met een twist

Ingrediƫnten:

210 gr witte bloem
3 gr zout
8 gr verse gist
35 gr melk
85 gr water
40 gr olie
10 gr suiker
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 el oregano

Bereiden:

Doe alle ingrediƫnten samen in een KitchenAid (keukenrobot). Kneed met een deeghaak tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bol. Laat het deeg een half uur onder een handdoek rusten. Verdeel het deeg vervolgens in porties van 50 gram. Bol de stukjes deeg op en duw ze tussen twee stukjes boterpapier met een pot of pan plat. Laat de stukjes deeg opnieuw een half uur, tussen het boterpapier, rusten en rijzen. Bak de pitabroodjes gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.

Tip:
Laat de broodjes afkoelen en vries ze in. Om te gebruiken laat je ze vervolgens gewoon ontdooien en grill je ze even in de pan of in de oven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten