Benodigheden voor het koekje:

125 gr bloem
3 gr bakpoeder
90 gr zachte echte boter
45 gr suiker
45 gr Kandijcassonade
1 kleine eidooier
1 snuf zout
Vanille extract

Voor de biscuit:

4 eieren
120 gr suiker
60 gr bloem
50 gr mayzena
12 gr cacoupoeder
20 gr gesmolten boter
Een scheutje vanille extract

Voor de snelle chocomousse:

400 ml Slagroom
50 gr Poedersuiker
150 gr Chocolade gesmolten
eventueel een zakje klopfix

Geraspte witte chocolade

Uitsteekringen voor koekjes 6 cm doorsnede
Kleine bakringen 60cm doorsnede en 8 cm hoog

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 °. Neem de ingrediënten voor het koekje en doe alles in de kitchenaid. Laat de machine kneden tot je een homogeen deeg hebt. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en steek er met de ringen een 6 tal koekjes uit. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in ca 10 minuten af in de oven. De koekjes kunnen iets uitlopen. Meteen na het bakken even de uitsteekring erop zetten om de juiste maat weer te verkrijgen en dan laten afkoelen. Zet de oven naar 220°.

Maak de biscuit:

Neem een bakplaat en smeer er een beetje boter op. Neem een stuk bakpapier en leg dit hierop. Neem een pan en zet er een kom in waarin je de eieren samen met de suiker los klopt. Verwarm de massa tot 40° en schenk het daarna over naar de kitchenaid. Laat de machine nu op de hoogste snelheid kloppen tot de massa koud is. Doe de droge ingrediënten bij elkaar en zeef ze boven de kom. Spatel voorzichtig onder de massa. Doe de gesmolten boter erbij en spatel eronder. Verdeel nu het beslag gelijkmatig over de bakplaat. Gebruik een groot paletmes om het te egaliseren. Bak de biscuit in de oven gaar in ca 7 minuten op 220°. Haal uit de oven en leg er een koude bakplaat op. Draai de bakplaten en leg de hete bakplaat weg. Laat het bakpapier nog op de biscuit zitten. Dit zorgt ervoor dat je biscuit smeuïg blijft. Nooit laten afkoelen op de bakplaat die je hebt gebruikt om te bakken. De biscuit gaart dan verder en droogt uit. Na afkoeling steek je met de ringen de biscuit uit.

Maak de snelle chocomousse:

Doe de slagroom met de suiker in de keukenmachine en klop half stijf. Voeg de gesmolten chocolade toe en eventueel het zakje klopfix. Mix door tot de chocomousse stijf is. Doe de chocomousse in een spuitzak.

Samenstellen:

Neem de bakringen en leg hierin het koekje. Spuit een laag chocomousse en leg hierop een biscuitje. Duw het biscuitje licht aan. Weer chocomousse er op spuiten en nog een biscuitje erop leggen. Druk aan ga zo door tot je koekjes en biscuitjes op zijn. Zet ze even in de diepvries zodat ze wat harder worden. Als de petit fours harder zijn duw je ze voorzichtig uit de ringen. Spuit met de spuitzak boven op enkele toefjes chocomousse en werk af met geraspte witte chocolade.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten