Een combinatie van koekjes deeg en cakedeeg

Benodigheden:

250 gram plantaardige margarine
600 gram bloem
360 gram suiker
3 eieren
20 gram bakpoeder
4 gram vanillesuiker

Werkwijze:

Alles mengen tot een vast deeg en 24 uur laten rusten in de koelkast.
Na 24 uur het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter. De vorm bekleden met het deeg. Van overig deeg kun je ofwel nog een bodem maken of ze uitsnijden tot koekjes.

Voor het cakedeeg:

100 gram eieren
100 gram suiker
100 gram gesmolten boter
100 gram zelfrijzend bakmeel

Werkwijze:

Eieren met de suiker opkloppen tot een luchtige mousse, boter toevoegen beetje bij beetje. Dan de bloem toevoegen en nog eens goed laten mengen.
Schil een 6 tal peren en snijd in vieren. Je kunt ook appeltjes of kersen gebruiken in dit recept.

Maak eerst het linzerdeeg en vul er de bakvorm mee.

Vul met het cakebeslag. Leg er de peren op en strooi nog wat bruine suiker en kaneel over de peren.

Afbakken in de oven op 190 graden ca 40 minuten. Altijd even checken of het deeg gaar is.

Neem een beetje abrikozengelei en doe dit met een scheutje water in een pannetje. Roer goed door en laat het even doorkoken. Smeer met de gelei de koek volledig in en laat alles afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten