Perencake met chocolade

Ingrediënten:

4 eieren
225 gram suiker
225 gram zeer zachte boter
275 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
4 el melk
150 gr chocolade druppels
2 à 3 peren in stukjes gesneden.
(Ik heb peertjes uit een glazenpot gebruikt, goed laten uitlekken)

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve de chocolade en de peren met elkaar in de keukenmachine. Wanneer je een mooi beslag hebt voeg je de stukjes peer en de chocoladedruppels toe. Roer met een spatel alles rustig onder elkaar. Vet een bakvorm in en doe het beslag erin. Bak af in ca 50 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170°C. Doe de prikkertest. Na het bakken doe je de cake direct ontvormen.

De baktijd is afhankelijk van het soort bakvorm dat je gebruikt. Ik heb een brownie-vorm gebruikt en hierbij was de baktijd 40 minuutjes. Ga je voor een cakevorm, dan kom je in de buurt van 50 à 60 minuten baktijd 🙂

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten