Benodigdheden:

3 eiwitten
175 gr suiker
1 afgestreken tl maizena
1 tl azijn

Voor de vulling:

400 ml slagroom
Suiker naar keuze
Aardbeien

Werkwijze:

Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker beetje voor beetje toe. Meng de maizena met de azijn en meng dit onder het eiwit. Neem een bakplaat met bakpapier of een bakmatje en teken een cirkel erop ter grootte van een bord. Stort hier het eiwit op en duw het mooi naar de randen van de cirkel toe. Aan de randen moet het hoog staan zodat er in het midden een grote holte ontstaat. Bak de pavlova in een voorverwarmde oven van 130° C in ca 60 minuten af. Laat na het bakken de pavlova nog ongeveer een 2 uur in de oven staan om langzaam af te koelen en verder te drogen.

Klop de slagroom stijf met suiker. Vul hiermee de holte in de pavlova en leg er de aardbeien op.

Lekker als dessert maar ook lekker als taart bij de koffie.

Tip

je kunt ook een mengeling van fruit nemen zoals bramen, bessen, frambozen enz. om de taart mee af te werken.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten