Ingrediënten:

300 g tarwebloem
200 g witte bloem
100 g speltbloem
350 g water
12 g verse gist ( of 6 gr droge gist )
10 g zout
10 g boter
1 handje zemelen

extra: 1 bakblik van 35 cm lang

Bereiden:

Doe alle ingrediënten behalve het zout in de kom van de kitchenaid en laat de machine een 5 tal minuutjes draaien. Voeg nu het zout toe en laat de machine nog eens een 10 minuutjes kneden. Neem het deeg uit de kom en bestrooi de werktafel met wat bloem. Kneed het deeg nog eens door met de hand totdat je een mooi soepel en elastisch deeg hebt. Leg een vochtige handdoek over het deeg en laat het een half uurtje rusten. Klop en duw de lucht uit het deeg en maak er een langwerpige lap van. Vouw de buitenste flappen naar het midden en draai het deeg nu een slag. Rol door gebruik van je duimen ( opspannen ) het deeg op tot een rol. Neem het ingevette bakblik en leg hierin de rol deeg. Als je graag zemelen of maan / sesam zaad op je brood wilt dan maak je eerst de bovenkant van het brood iets vochtig en dan rol je het door de zemelen voordat je het in het bakblik legt. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg nu 60 tot 90 minuten rijzen. Het deeg moet verdubbelt zijn in volume.

Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 35 minuten.

Tip: Voor extra glans bestuif je het brood op het einde van de baktijd met wat water.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten