Benodigheden voor het deeg:

225 gr bloem
75 gr Lichte bastardsuiker
Snufje zout
150 gr koude echte boter
1 eidooier

Voor de vulling:

150 gr suiker
scheutje water
klontje echte boter
ca 5 rijpe handperen geschild en in repen gesneden

Werkwijze:

Doe de bloem, suiker, zout en de boter in de keukenmachine en laat mengen tot het deeg aan elkaar kleeft. Doe er dan de eidooier bij en meng nog even door. Haal het deeg uit de kom en verpak het in plastic folie. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

Neem een ronde lage bakvorm en vet deze in. Zet de bakvorm aan de kant en ga verder met het maken van de karamelsaus.
Neem een steelpan en doe hierin het scheutje water met de suiker. Zet op een hoog vuur en laat koken. De suiker gaat verkleuren naar goudbruin. Kijk uit dat je het niet laat verbranden. Wanneer de saus goed is neem je hem van het vuur en blus je het geheel af met een klein scheutje water. Roer dan het klontje boter erdoor. Goed blijven roeren en vooral niet meer terug op het vuur zetten ! Schenk de saus in het bakblik en rangschik de geschilde peren er bovenop. Neem nu het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm. Leg de lap over de peren en probeer voorzichtig de zijkanten iets onder de peren in te steken.

Bak de omgekeerde perentaart in een voorverwarmde oven van 180° in ca 50 minuutjes gaar.

Haal de taart uit de oven en leg er een groot rond bord of taartschotel overheen. Draai de taart in 1 keer om. Serveer bij de koffie of met een bolletje vanille ijs.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten