Recept voor ca. 35 stuks :

Benodigheden:

1 kg bloem
100 gram verse gist
200 gram echte zachte boter
3.5 dl lauwwarm water
100 gram suiker
2 eieren
Snufje zout
4.5 liter zonnebloemolie ( geen frituurolie of vet gebruiken ! )
Suiker om in te wentelen

Meng gist en water. Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine en laat deze kneden totdat je een soepel maar stevig deeg hebt bekomen. Laat het deeg ongeveer een uurtje rijzen onder een vochtige doek. Neem het deeg en weeg bolletjes af van 50 gram. Rol elke bolletje uit tot een langwerpige rol en strik een uiteinde onder het ander zodat je een strik krijgt. Laat ze nog even een half uurtje narijzen. Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de nonnevotten. Ze zijn vrij snel gaar en klaar. Als ze goudbruin zijn draai je ze en als de andere kant goudbruin is neem je ze uit de olie en rolt ze in de suiker.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten