Moelleux

Ingredi├źnten:

100 gr pure chocolade
4 eieren
100 gr boter
50 gr gezeefde bloem
100 gr suiker

Extra:

muffin-vorm of kleine ringvormen (ik heb de muffin-vorm genbruikt)
spuitzak
poedersuiker
eventueel een toef slagroom

Werkwijze:

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie. Klop 2 volledige eieren en 2 eidooiers samen met de suiker los. Voeg de gesmolten boter / chocolade toe en meng verder. Zeef de bloem er boven en meng goed door. Schenk het geheel over in een spuitzak en leg deze in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 210 ┬░C. Vet de muffin-vorm (of kleine ringen) in met boter. Neem de spuitzak erbij en vul de vormen tot 2/3 van de vorm. Zet de muffin-vorm in de oven en bak de moelleux ca 8 tot 10 minuten (de mijne stonden er 9 minuutjes in). De moelleux rijzen in de oven iets boven de vorm uit. Als je ziet dat de moelleux in het midden nog een beetje nat is, dan haal je ze er uit. Laat ze niet te lang zitten want dan loopt de vulling er niet meer uit en dat is juist de bedoeling. Haal ze uit de oven en leg ze onmiddellijk op een bord. Strooi er eventueel wat poedersuiker over en serveer met een bolletje ijs naar keuze en eventueel een toef slagroom.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten