Luxe bokkenpootjes

Ingrediënten:

Voor de biscuit:

200 g eiwit
225 g suiker
1 snufje zout
175 g amandelpoeder
75 g poedersuiker
1 vanillestokje
40 g bloem
3 el geschaafde amandelen

Voor de banketbakkersroom:

1 vanillestokje
250 ml melk
50 g suiker
2 eidooiers
1 el Puddingpoeder

Voor de botercrème:

250 g zachte boter
60 g poedersuiker
scheutje vanille extract
250 g banketbakkersroom

Afwerking:

250 gr chocolade ( gesmolten )

Materiaal benodigdheden:

2 à 3 bakplaten, bakpapier, spuitzak met rond spuitmondje, taartroosters.

Werkwijze:

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Neem de eiwitten en voeg hieraan de zaadjes van het vanillestokje toe. Voeg tijdens het mixen de suiker in 3 delen toe. Als laatste voeg je een snufje zout toe. Mix het eiwit tot stijve pieken.
Neem de kom van de machine af en spatel nu voorzichtig het amandelpoeder door het eiwit. Voeg ook het poedersuiker toe en spatel voorzichtig eronder.
Zeef de bloem en spatel ook deze voorzichtig eronder. Neem een spuitzak en doe het mondje erin. Zet je bakplaat met bakpapier klaar en schep de biscuit in de spuitzak en spuit de bokkenpootjes op de bakplaat.

Probeer om ongeveer dezelfde lengte aan te houden. Als je alle bokkenpootjes gespoten hebt bestrooi je ze met geschaafde amandelen.
Bak de bokkenpootjes in ca 15 gaar in een voorverwarmde oven op 180°. Haal na het bakken onmiddellijk het bakpapier van de bakplaat af en laat de bokkenpootjes zo een paar minuutjes liggen.
Je krijgt ze dan gemakkelijker van het bakpapier af. Als je dit onmiddellijk na het bakken wilt doen kan het zijn dat ze kapot gaan omdat ze nog niet krokant zijn.

Banketbakkersroom:

Neem een pan en giet hierin 2/3 van de melk in. Voeg het zaad van het vanillestokje en het vanillestokje zelf toe. Neem de helft van de suiker en voeg toe aan de melk. Breng samen aan de kook. Neem ondertussen de resterende melk en doe hier de andere helft van de suiker, de eetlepel puddingpoeder en de 2 eidooiers bij. Roer goed door.
Wanneer de melk kookt haal je het vanillestokje eruit en schenk dan een klein deel melk op het eidooiermengsel. Roer door en schenk nu het eidooiermengsel terug in de pan met melk. Breng het geheel terug aan de kook en roer goed door. Schenk de pudding in een platte schaal en doe er onmiddellijk plastic folie op. De folie moet echt op de pudding liggen en niet over de kom gespannen. Dit zorgt voor condens en maakt je pudding waterig. De folie zorgt ervoor dat je geen vel op je pudding krijgt.

Botercrème:

Doe de boter in de keukenmachine samen met de poedersuiker. Mix door tot je een crème krijgt. Neem de afgekoelde pudding erbij en doe telkens 1 e.l pudding erbij. Zorg ervoor dat de pudding volledig opgenomen word door de boter. Schep de crème in een spuitzak. Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan. Leg ze op het taartenrooster.

Tempereren:

Smelt de chocolade en laat deze terug afkoelen tot een 25°. Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten