Benodigheden :

350 gram bloem
4 eidooiers
160 ml lauw water
42 gram verse gist
1 vanillestokje
140 gram boter
50 gram zelfgemaakte vanillesuiker
snuifje zout
250 gram parelsuiker

Werkwijze:

Meng bloem, suiker, boter, eidooiers en het zaad van het vanillestokje met elkaar in de kitchenaid. Neem het lauw water en los hierin de gist op. Voeg dit toe aan de rest van het mengsel en laat de machine een tiental minuutjes kneden. Voeg het zout toe en laat nog even verder kneden. Voeg dan als laatste de parelsuiker toe en laat verder kneden tot het goed vermengd is met elkaar. Het deeg is een natter deeg dus houd hier rekening mee. Haal het deeg uit de kom en maak er een rol van. Snijd stukjes van de rol van ongeveer 50 gram en rol deze op tot een bolletje. Leg de bolletjes op een bakblik en laat ze ongeveer een uur rijzen. Warm het wafelijzer en bak de eerste wafel apart om te kijken hoe deze bakt en of het ijzer goed staat af gesteld. Als alles naar wens is kun je ze per 4 bakken.
Maak gebruik van de wafelprikker en een platte schep om je wafels op een rooster te leggen.

Denk eraan, suiker brandt door dus niet met je vingers eraan!!!

Mijn ijzer is van Fritel en ik bak de wafels op stand 5 ca 4.5 minuut. Dan zijn ze mooi goudbruin.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten