Ingrediënten:
300 gr Volkorenmeel
200 gr Tarwebloem
5 gr Droge gist of 10 gr verse gist
10 gr Zout
10 gr Suiker
20 gr Echte boter
200 gr Kompelbier bovengronds
120 gr Lauw water
Broodbakblik

Werkwijze:
Doe alle droge ingrediënten behalve het zout in de kitchenaid en laat de machine al eens mengen. Schenk het kompelbier en het water erbij en laat de machine een vijftal minuten kneden. Doe er nu het zout bij en laat de machine nog eens een 10 à 15 minuten verder kneden. Haal het deeg nu uit de kom en laat het afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen. Ik doe dit in de oven op 35°, zo ben ik er zeker van dat er geen tocht bij kan komen. Na het uurtje rijzen kneed je het deeg nog eens door en vorm je het deeg tot een bal. Beboter je bakblik en leg het deeg erin. Laat nogmaals rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld. Verwarm je oven voor op 210° en bak dan het brood af in ca 35 minuten. Nadat je het brood uit de oven hebt gehaald neem je een kwast en wat water en wrijf je de bovenkant in met het water. Dit zorgt voor een mooie glans. Je kunt het ook insmeren met echte boter, ook zeer lekker.

Het brood is heerlijk, lekker mals en vol van smaak. Geniet van het brood, zeer lekker bij stoofvlees of andere gerechten waar bier in verwerkt is.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten