Ingrediënten:

250 gram bloem
7 gram bakpoeder
150 gram suiker
150 gram boter
1 ei
snufje zout
Een beetje vanille extract
(Eventueel naar wens wat kaneel toevoegen)

Afwerking:

boter
rietsuiker

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten tesamen in de kitchenaid en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom. Neem het deeg uit de kom en vepakhet in plastic folie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 210°. Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door. Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak. Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker. Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld. Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden. Bak de koek in ca 10 af op 210°. Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Je hoeft niet persé een grote koek te maken. Je mag natuurlijk naar hartelust variëren met de vorm.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten