Kersenvlaai

Ik had nog wat kersen over van mijn kersen kruimelcake dus heb ik nog een klein kersenvlaaitje gemaakt. Je haalt er 4 royale of 8 normale stukjes uit.

Ingrediënten voor het deeg:

250 gr bloem
15 gr verse of 8 gr droge gist
50 ml melk
1 ei
75 gr boter
25 gr witte basterdsuiker
3 gr zout
Kersen op sap
suiker naar smaak

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten voor het deeg met elkaar en kneed goed door tot een soepel deeg. Laat het deeg ca 1 uur rijzen op een tochtvrije warme plaats. Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap en leg de lap over de ingevette vorm. Druk voorzichtig aan en rol de randen met de deegroller af. Prik gaatjes in de bodem.

Neem het sap van de kersen en breng dit met suiker naar smaak aan de kook. Bind de saus met een bindmiddel naar keuze en voeg de kersen toe. Roer door en vul de bodem met de kersen.

Neem het overtollige deeg en kneed opnieuw een bol, rol uit tot een lap en leg in de taartenraster, duw aan en haal de raster uit elkaar. Je hebt nu de latjes in een stuk voor je vlaai te bedekken. Heb je geen taartenraster ? Neem een scherp mes en snijd smalle repen en leg deze op de vlaai. Strijk af met wat losgeklopt eigeel met een scheutje water en bak de vlaai nu af in 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 190°C.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten