Kersencupcakes met kruimels

Ingrediënten:

Benodigdheden voor de gewone cupcakes:

150 gr Zachte boter
150 gr Suiker
1 Mespuntje zout
Vanille extract
2 Eieren op kamertemperatuur
190 gr Bloem
1/2 tl Bakpoeder
1/4 tl Natrium bicarbonaat
Eventueel wat melk op kamertemperatuur
1 pot kersen
suiker naar smaak
aardappelzetmeel
Kruimels (overschot puddingvlaai)

Werkwijze:

Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel. De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook. Voeg het sapje toe en laat even indikken. Schenk over in een andere kom om af te koelen.

Meng de suiker met de zachte boter tot een wite cremige massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag. Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.

Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes. Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes. Leg hierop een 3 tal kersen. Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop. LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken ! Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.

Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar. Doe altijd de prikkertest. Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten