Kersen kruimelcake

Ingredi├źnten voor de kruimels:

375 gr bloem
195 gr echte boter
195 gr suiker

Voor de cake:

3 eieren
160 gr suiker
160 gr boter
160 gr zelfrijzend bakmeel
Pot kersen

Werkwijze:

Vet de vlaaibodem met losse bodem in met boter en zet even aan de kant. Voeg voor de kruimels de suiker, boter en de bloem bij elkaar en kneed dit met je vingers door tot de boter volledig opgenomen is en je kruimels hebt verkregen. Neem nu de vlaaivorm en leg een deel van de kruimels op de bodem ( ca 0.5 cm dik ) en duw aan. Zorg dat de bodem volledig bedekt is. Vul nu de zijkanten met kruimels en duw aan. Zet de vorm aan de kant en maak het beslag voor de cake.

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige ruban en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot je een mooi beslag hebt. Doe nu een deel van het beslag op de kruimels. Leg hierop de kersen en vul dan aan met de rest van het beslag. Strijk het eventueel een beetje glad. Neem nu de resterende kruimels en leg die langs de kant van de vorm. Het midden van de cake moet vrij blijven.

Bak de cake af in een voorverwarmde oven van 190┬░C in ca 45 minuutjes. Doe de prikkertest !

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten