Harde wenerbodem met banaan en chocolade

Ingrediënten voor de bodem:

250 gr bloem
170 gr echte boter
85 gr witte basterdsuiker
Snuifje zout
zakje vanillesuiker

Ingrediënten voor de chocolade laag:

150 gr gesmolten chocolade

Ingrediënten voor de banketbakkersroom:

500 ml melk
125 gr suiker
50 gr puddingpoeder ( custard )
1 eidooier

Ingrediënten voor de afwerking:

Stuk of 5 bananen
Halve liter slagroom
suiker naar wens
Zakje taartina (volg de gebruiksaanwijzing op het zakje)
Chocolade/koffieboontjes

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat deze alles goed kneden tot een bal deeg. Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit best even met de hand doen. Beboter een vlaaivorm met losse bodem. Rol het deeg uit tot een plak die net iets groter is als je bakvorm en leg de plak in de vorm. Bak de bodem blind in een voorverwarmde oven van 160°C. Baktijd ongeveer 60 minuten. Tijdens de laatste 5 minuten kun je het bakpapier met de bakbonen verwijderen en de vorm nog even terug in de oven zetten zodat de bodem ook kleurt.

Maak de banketbakkersroom:

Neem het grootste gedeelte van de melk en breng dit aan de kook met de suiker. De rest van de melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder. Goed roeren zodat je een mooi papje krijgt. Wanneer de melk kookt schenk je een gedeelte bij de eidooier en roert het geheel goed door. Schenk terug in de pan en breng alles nogmaals aan de kook. Onmiddelijk in een lage grote schaal schenken en de pudding (niet de schaal) afdekken met plastic folie zodat er geen vel op komt. Zet in de koelkast om af te koelen.

Wanneer de bodem uit de oven is en staat af te koelen smelt je de chocolade en verdeel je deze over de bodem met een paletmes.

Wanneer de chocolade terug hard is klop je de afgekoelde pudding even op met de mixer zodat je een smeuïge pudding krijgt. Verdeel over de bodem en zet koel weg.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Leg een mooie laag slagroom bovenop de pudding. Snijd de bananen in stukjes en verdeel over de taart. Maak de taartina en verdeel over de bananen. Spuit mooie rozetjes op de taart met de rest van de slagroom en werk af met een chocolade/koffieboontje. Laat de vlaai nog oven opstijven in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten