Benodigheden voor het soezendeeg:

100 gr Boter
100 gr Water
100 gr Melk
150 gr Bloem
6 à 7 eieren
Snuifje zout

Werkwijze:

Breng de melk, het water, de boter met de snuf zout aan de kook. Wanneer het kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe. Blijf roeren tot het deeg een beetje droog uitziet en loslaat van de pan. Doe het deeg in de kitchenaid en voeg een ei toe. Laat de machine draaien totdat het ei volledig opgenomen is. Doe het volgende ei erbij en ga zo door met eieren toevoegen tot je een mooi soepel deeg hebt. Het deeg mag niet lopend zijn ! Je moet dus zelf even inschatten of je het laatste ei er nog bij doet of niet.
Neem een ingevet bakblik en spuit hier lijntjes op voor de eclairs. Bestrijk de soezen met een losgeklopt eitje en strijk er zachtjes met een vork overheen. Voor de Boschebollen maak je een rond bolletje dat ongeveer 2 cm hoog is. Ook deze bestrijk je met het losgeklopt ei.
Verwarm de oven voor op 220 ° en bak de soezen 20 minuten, daarna nog 4 minuten laten staan in de oven met het deurtje van de oven een beetje open ( steek een handdoek ertussen eventueel ). Dit noemt men het uitdrogen van de soezen en het voorkomt dat de soezen inzakken wanneer je ze uit de oven haalt. Neem de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

De banketbakkersroom:

1 liter melk
250 gr Suiker
100 gr Puddingpoeder ( imperial )
2 eidooiers

Werkwijze:

Doe 3 kwart van de melk in een steelpan met de suiker en breng dit aan de kook. Ondertussen meng je de rest van de melk met de eidooiers en het puddingpoeder. Goed roeren. Wanneer de melk kookt doe je een paar lepels ervan bij het mengsel met de eieren, roer goed door en giet dan terug in de steelpan en breng terug aan de kook. Als de pudding gebonden is stort je deze uit in een schaal en dek je de pudding ( niet de schaal of kom ) af met plastic folie. Laat afkoelen in de koelkast.

Voor de Ganache:

200 gr Slagroom
300 gr Pure chocolade
1 el cacaopoeder

Werkwijze:

Breek de chocolade in stukjes en strooi er de eetlepel cacaopoeder over. Breng de room aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is.
Samenstellen:
Maak in elke soes aan beide kanten een gaatje waar een spuitmondje in past. Neem de banketbakkersroom en klop deze goed door tot een egale pudding ontstaat. Doe deze in een spuitzak en vul de soezen met de pudding. Dip ze in de ganache en laat ze uitlekken op een rooster.
Voor de Boschebollen maak je 1 gaatje in het midden en deze vul je met slagroom. Dip in de ganache en laat uitlekken op een rooster.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten