Ingrediënten Voor 12 cupcakes:

180 gr zachte echte boter
135 gr suiker
8 gr vanille suiker
4 eieren
180 gr bloem
10 gr bakpoeder
een snuifje zout

Voor de topping:

250 gr slagroom
250 gr mascarpone
70 gr bloemsuiker
14 cuberdons
100 ml water

Werkwijze:

Klop de boter samen met de suiker, de vanillesuiker en het vanille extract tot een crèmige massa. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen. Meng de bloem met de bakpoeder en zeef dit boven de kom. Mix nogmaals goed door. Neem een bakplaat voor cupcakes en leg er de cupcake papiertjes in. Neem een ijslepel en schep in elke cupcake een lepel beslag. Maak ze niet te vol want dan bakken ze over de papiertjes en de bakplaat heen ! Bak de cupcakes op 175°C in ca 20 minuutjes gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Neem een pan met water en zet er een kom in. Leg de cuberdons erin en voeg 50 ml water toe. Breng het water aan de kook en laat de cuberdons zachtjes smelten. Dit duurt even. Als de massa te stroperig is voeg dan nog water toe. De saus moet ietwat lopend zijn en mag niet te snel verharden wanneer hij afkoelt. Dit kun je testen door een streep saus op een koud bordje te doen en het laten uitlopen. Hard het te snel uit dan voeg je nogmaals water toe. Ik heb in totaal 100 ml water gebruikt.

Klop de slagroom samen met de poedersuiker lobbig ( yoghurt dikte ) en voeg hieraan 2 zakjes klopfix toe. Klop nog heel even verder en voeg dan de mascarpone toe en een gedeelte van de cuberdon saus. Klop tot het geheel stijf is. Vul een spuitzak met een stervormig spuitmondje met de topping en leg koel weg.

Neem de cupcakes en haal met een appelboor een stukje deeg uit het midden. Vul het gat met cuberdonsaus. Als je alle cupcakes hebt gevuld dan spuit je ze mooi op met de topping. Zet koel weg totdat je ze gaat serveren.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten